Mie imi place tare mult cu o rosie proaspata si zemoasa.
Pentru Conopida cu maioneza si ceapa avem nevoie de:
– 1 conopida – a mea a avut 1 kg
– 1 ceapa rosie
– ceapa verde
– sare
– piper
Pentru maioneza:
– 1 galbenus de ou
– 2 lingurite mustar
– 1/4 cartof fiert (de la cartof maioneza devine mai constistenta si se face mult mai rapid)
– 200-250 ml ulei floarea soarelui
– un varf de sare
Mod de preparare Conopida cu maioneza si ceapa
Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare.
Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita.
Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam.
Pregatim maioneza in felul urmator. Fierbem un cartof din care folosim cam 1/4 la maioneza. Zdrobim cu furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam un varf de sare si o lingurita de mustar si amestecamm incet adaugand treptat uleiul. Pe parcurs mai adaugam o lingurita de mustar altfel devine prea tare din cauza cartofului.
Amestecam maioneza cu conopida si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.
Servim cu paine si cu rosii proaspete!
O mancare excelenta pe timp de vara….cel putin eu sunt mare fan 🙂