Retete Timea

Cornulete cu rahat

Imi plac fursecurile, biscuitii si cornuletele, le consider ideale pentru micul dejun. Sunt una din persoanele care cam sare peste micul dejun …dar in schimb mananc cu placere ceva fursec langa cafea :). Si normal ca le prefer pe cele facute de mine in locul celor cumparate.
Cornuletele de mai jos sunt cornulete clasice si reteta o am din caietul de retete a mamei mele.

Ce am folosit:
– 150 gr margarina Rama
– 100 gr untura (puteti pune in loc de untura tot marg.)
– 5 linguri zahar
– 1 plic zahar vanilat
– un varf de sare
– 1 plic (7 gr) drojdie uscata
– o cana de apa
– aprox 600 gr faina (in jur de 550 pt aluat si 50 pt intins)
– rahat
– zahar pudra
Mai intai punem drojdia la dospit in jumatate de cana de apa calduta cu o lingurita zahar.
Amestecam intr-un bol margarina cu untura, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam drojdia dospita si restul de apa.

Apoi treptat incorporam faina pana obtinem un aluat pe care il intindem apoi pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete.

Lasam pe masa timp de 20 min.
In acest timp taiem rahatul in bucatele mici. Pentru a nu se lipi cand taiem dam rahatul prin zahar pudra.

Intindem apoi o foaie rotunda pe care o taiem in triunghiuri. Asezam rahatul in capatul lat si rulam.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 15-18 minute pana se rumenesc usor deasupra.

Lasam cornuletele sa se raceasca apoi le dam prin zahar pudra.

Punem apoi cornuletele intr-o cutie metalica sau o punga.
Si servim a doua zi dimineata langa cafea 🙂

Exit mobile version