Retete Timea

Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca

Daca aveti in casa un foietaj congelat si va e pofta de ceva dulce si bun, reteta mea va salveaza cu siguranta :). Cornuletele acestea ciocolatoase nu o sa reziste mult pe farfurie mai ales daca adaugati si cateva ingrediente minunate cum e nuca si portocala.  Si da, din nou va zic cat sunt de bune dimineata cu o cana de cafea. Si din nou imi aduc aminte cat de mult imi doresc cafeneaua aia a mea, unde fiecare cescuta de cafea (care mai de care mai colorata) sa fie insotita de o farfurioara cu o bunatate facuta de mine 🙂

b4

 

Pentru Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca, avem nevoie de: 

  • 400 gr aluat foietaj (eu cumpar de la Lidl)
  • Umplutura:
  • 4 linguri crema de ciocolata ( alegeti de care va place din comert, eu cumpar de la Lidl sau Kaufland)
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca 

  • De facut e super simplu dupa cum o sa vedeti mai jos.
  • Aluatul trebuie sa fie decongelat complet.
  • Intr-un bol amestecam crema de ciocolata cu nuca si zaharul vanilat.

 

  • Asezam aluatul pe masa de lucru tapetata cu putina faina (asta pentru a evita lipirea aluatului de masa, in momentul in care il ungem).
  • Ungem aluatul cu crema de ciocolata apoi razuim deasupra coaja de la o portocala.
  • Taiem aluatul in trei apoi fiecare fasie o taiem in triunghiuri pe care le rulam pe rand dispre partea mai lata sprea partea ingusta.

  • Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 15 minute sau pana aluatul se rumeneste deasupra.

 

  • Scoatem din cuptor si pudram cornuletele cu zahar pudra.

 

 

Exit mobile version