Retete Timea

Cotlet de porc la gratar cu sos de mustar

Sunt unele preparate care nu necesita multe cunostinte culinare pentru a le pregati, cum e si o simpla carne facuta la gratar, dar pentru ca foarte multa lume nu gateste deloc, chiar si mancarea aceasta ii poate parea complicata daca nu citeste undeva o reteta.  Si cum blogul meu se adreseaza tuturor categoriilor de oameni, fie ei experimentati sau nu in bucatarie, eu va scriu in cateva randuri ce si cum am facut eu ca sa obtin un cotlet de porc la gratar gustos servit cu un sos simplu de mustar. 

sos de mustar

Pentru Cotlet de porc la gratar cu sos de mustar avem nevoie de: 

  • 4 bucati mai maricele de cotlet de porc fara os
  • sare si piper pentru condimentat cotletul (nu am folosit si alte condimente pentru ca il completeaza sosul de mustar)
  • cateva picaturi de ulei de masline
  • Sos de mustar
  • 3 lingurite mustar clasic
  • 1 lingurita sos de mustar cu marar ( Lidl Deluxe) – nu e obligatoriu, puteti pune inca o lingurita de mustar clasic
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • un pic de piper
  • sare daca mai considerati ca e nevoie

Mod de preparare Cotlet de porc la gratar cu sos de mustar

  • Cotletul feliat il batem cu ciocanul de snitele. Saram si piperam pe ambele parti, acoperim cu o folie alimentara carnea si o punem la frigider o ora (daca va grabiti, nu-i bai, o pregatiti asa pe loc)
  • Incingem o tigaie gril in care picuram ulei de masline si prajim carnea pe ambele parti.

  • Pentru sosul de mustar, punem toate ingredientele intr-un bol si omogenizam pana se leaga sosul.

 

Si ati vazut cum doar din cateva ingrediente si putin timp putem obtine o un pranz gustos si satios.

Acest sos il puteti folosi si la alte preparate din carne.

 

 

 

Exit mobile version