- 2 dovlecei potriviti
- miezul de la dovlecei ( sau o jumatate de dovlecel)
- 1 ardei gras verde
- 3-4 fire de ceapa verde
- 1 fir de usturoi verde
- 2 linguri ulei de masline
- 5 linguri rosii decojite taiate cubulete de la SunFood
- 2 linguri orez
- 2 linguri pesmet
- 1 ou (sau renuntati la ou daca vreti o mancare de post)
- 2 cani suc de rosii
- 1 lingurita zahar
- sare si piper
- busuioc verde tocat
Curatam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund.
Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline. Adaugam miezul de dovlecel taiat bucatele, lasam sa se caleasca putin apoi adaugam o cana de apa si orezul spalat.
Lasam sa fiarba aprox 10 minute amestecand din cand in cand. Adaugam rosiile decojite si saram si piperam dupa gust.
Dupa 5 minute luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit adaugam pesmetul si oul si omogenizam.
Umplem cu aceasta umplutura cele 6 bucati de dovlecel pe care le punem apoi intr-un vas. Eu am folosit un vas de sticla cu capac, rezistent la caldura.
Turnam sucul de rosii peste dovlecelul umplut. Adaugam o lingurita de zahar si dupa gust un pic de sare si piper si amestecam cu o lingurita.
Presaram deasupra si in sos busuioc tocat, acoperim vasul si il dam la cuptor la 190-200 de grade timp de aprox 40-60 de minute. Scoatem la jumatatea timpului si cu o lingura mai punem sos peste dovlecei.
Scoatem din cuptor si servim mancarea calda simpla sau cu smantana.
Sa aveti pofta!