Daca as avea mai mult timp liber, cu siguranta in fiecare saptamana as pregati fursecuri acasa pentru ca este micul meu dejun preferat alaturi de o cana de cafea. Cand zic biscuiti sau fursecuri, automat ma gandesc si la cafea, o cafea fara zahar pentru ca sunt dulci biscuitii :).
Pentru Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate avem nevoie de
- 250 gr unt nesarat 82% grasime
- 6 linguri zahar brut
- 2 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
- 400 gr faina alba
- 1 cutiuta coji de fructe confiate (de la Lidl am cumparat eu)
- Optional: zahar pudra pentru pudrat fursecurile la final
Din cantitatile de mai sus au iesit 12 buc de 8 cm si 8 buc de 9,5 cm.
Mod de preparare Fursecuri mari cu cacao si fructe confiate
- Mixam intr-un bol untul cu zaharul adaugand apoi ouale si treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa.
- Acoperim vasul cu folie alimentara si tinem la frigider aprox. o ora sau si mai mult daca timpul ne permite.
- Scoatem vasul din frigider si cu o lingura luam din compozitie si fie formam in mana bile pe care le aplatizam, fie folosim o forma de gogosi in care punem compozitia pentru a avea fursecuri perfect rotunde. Eu am folosit doua forme de 8 si 9,5 cm.
- Peste compozitia de fursecuri intinsa punem coji de fructe confiate si apasam cu varful degetelor sa intre usor in aluat.
- Dam tava la cuptorul incins la 170 de grade timp de 15 minute.
- Scoatem tava din cuptor si pudram fursecurile cu zahar pudra.