Retete Timea

Gogosi

Da, stiu! E prea cald afara pentru gogosi…si nu, nu am facut gogosi cand afara sunt peste 30 de grade :)). Le-am facut acum cateva saptamani cand era vreme ploiasa, insa numai acum reusesc sa le postez. 
Mai asteptati putin sa se racoreasca afara si poi puteti face si voi niste gogosi pufoase 🙂

Pentru Gogosi avem nevoie de:

– 600 gr faina
– 1 plic drojdie uscata
– 2 oua
– 5 linguri zahar
– 100 ml ulei
– 250-300 ml lapte caldut
– un varf de sare
– 1 plic zahar vanilat
– coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare Gogosi

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus in felul urmator:
– toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
– punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar (luam din ingredientele de mai sus)
– amestecam faina cu praful de sare si coaja de lamaie
– adaugam drojdia dospita si amestecam cu mana, adaugand treptat si restul de lapte caldut amestecat cu restul de zahar
– adaugam ouale batute continuand sa framantam cu mana
– la final adaugam uleiul si mai framantam 5 minute
– lasam la dospit la loc cald timp de o ora

Intindem aluatul si decupam forme rotunde si le lasam la dospit inca aprox 20 minute.

Prajim in ulei incins pe ambele parti si presaram zahar pudra.

Am facut cateva si cu dulceata de visine 🙂

Perfecte cu o cana de lapte, sau la cafea dimineata!

Exit mobile version