Retete Timea

Mazare cu carnati

O mancare rapida si gustoasa cu mazare de gradina. Ce bine e cand deschizi congelatorul si gasesti bunatati naturale si gustoase, chiar daca sunt congelate sunt la fel de bune ca vara.

Pentru Mazare cu carnati avem nevoie de:

500 gr mazare congelata
250 gr carnati de Plescoi (sau orice alti carnati doriti)
1 ceapa mare
3-4 linguri ulei
3 linguri pasta de gogosari cu rosii
100 ml suc de rosii
4 foi de dafin
sare si piper dupa gust

Mod de preparare Mazare cu carnati

Curatam si spalam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas (de aprox 2 l) cu ulei incins. Adaugam carnatii taiati bucati de 2-3 cm lungime.
Dupa ce s-au calit putin si carnaciorii, punem doua canite de apa si lasam la fiert.
In momentul in care fierbe apa adaugam mazarea congelata si lasam in continuare sa fiarba.
Dupa 10 minute adaugam pasta de gogosari, foile de dafin, sare si piper dupa gust.
Lasam pe foc inca 10-15 minute, practic pana boabele de mazare sunt fierte si a scazut apa.
Adaugam sucul de rosii si mai lasam 5 minute, dupa care oprim focul si servim.

Pofta mare!

Exit mobile version