Asa cum va ziceam si in postarea anterioara, o sa promovez cateva retete fara gluten de mare folos persoanele cu intoleranta la gluten sau pentru cei care cauta un mod de viata mai sanatos.
Aceasta campanie numita Iubim si Daruim cu Schar este organizata de Schär si Celiaci.ro
Si pentru ca luna februarie este desemnata iubirii si la asta se refera si aceasta campanie, avem si un concurs unde Schar o sa va daruiasca produse fara gluten pentru o luna intreaga.
Ce aveti voi de facut? Sa lasati la aceasta postare un comentariu prin care sa daruiti un gand bun, o poveste frumoasa de viata, o experienta traita care sa ne inspire pe toti sa fim mai generosi, mai buni, mai iubitori. Nu e deloc greu, nu-i asa?
Si revenind la reteta mea de care pana acum nu am zis chiar nimic :), e vorba de un mic dejun gustos si satios care au la baza produse cu faina fara gluten.
Pentru Mic dejun fara gluten – painici umplute cu omleta avem nevoie de
- 4 painici Panini de la Schär
- 4 felii sunca
- 4 lingurite cubulete de ardei in diverse culori (eu am la congelator caserole cu ardei mix taiat cubulete)
- 2 oua
- un pic de sare si piper
- 2 rosii cherry
- 1 lingura ulei de masline pentru uns tava
- Extra:
- Grissini fara gluten Schar
- felii de sunca
- ceai, cafea
Mod de preparare Mic dejun fara gluten – painici umplute cu omleta
- Scobim fiecare bucata de paine indepartand miezul dar lasand peretii si fundul de aprox 1 cm grosime.
- Tapetam painicile cu sunca avand grija sa acoperim bine si la baza pentru ca altfel se imbiba oul doar in paine.
- Peste sunca punem cubuletele de ardei.
- Ouale le batem intr-un bol cu o furculita si adaugam un pic de sare si piper.
- Turnam ouale batute in fiecare painica scobita.(puteti adauga si bucatele de cascaval)
- Stropim o tava mica cu putin ulei de masline si asezam painicile in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20 de minute sau pana omleta este facuta. Dupa vreo 15 minute adaugam si cate o jumatate de rosie deasupra painicilor.
- Pentru a intregi acest mic dejun adaugam pe masa si cateva grisine fara gluten, imbracate in felii de sunca.
- Servite cu cafea sau ceai avem un mic dejun gustos, satios si sanatos.