Retete Timea

Minichecuri cu portocala

Dupa atatea prajituri si torturi, care mai de care mai cremoase, va zic sincer ca mie personal imi era dor de un chec simplu, sa il savurez langa cafeaua de dimineata.
L-am imbunatatit cu putina aroma de portocala si a fost perfect.
Si fiindca am primit de curand de la o persoana draga aceste forme frumusele, a trebuit sa le inaugurez. Deci am renuntat la forma clasica de chec pentru a le face in aceste forme delicate.

Avem nevoie de:
– 2 oua
– 5 linguri zahar
– 10 linguri faina
– 125 ml lapte
– 100 ml ulei
– coaja rasa de la 2 portocale mai mici
– zeama stoarsa cu pulpa de la o portocala
– 1 lingurita praf de copt
– un varf de sare
– fulgi de ciocolata
Pentru uns: unt + faina
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute.
Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: laptele, uleiul, coaja si sucul de portocala. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Ungem formele (sau forma daca folositi o tava de chec) cu unt si tapetam cu faina.
Umplem formele de trei sferturi, presaram deasupra fulgi de ciocolata, apoi le asezam intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.

Servim caldute sau reci cu cafea, lapte sau ceai.

Exit mobile version