L-am imbunatatit cu putina aroma de portocala si a fost perfect.
Si fiindca am primit de curand de la o persoana draga aceste forme frumusele, a trebuit sa le inaugurez. Deci am renuntat la forma clasica de chec pentru a le face in aceste forme delicate.
Avem nevoie de:
– 2 oua
– 5 linguri zahar
– 10 linguri faina
– 125 ml lapte
– 100 ml ulei
– coaja rasa de la 2 portocale mai mici
– zeama stoarsa cu pulpa de la o portocala
– 1 lingurita praf de copt
– un varf de sare
– fulgi de ciocolata
Pentru uns: unt + faina
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute.
Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: laptele, uleiul, coaja si sucul de portocala. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Ungem formele (sau forma daca folositi o tava de chec) cu unt si tapetam cu faina.
Umplem formele de trei sferturi, presaram deasupra fulgi de ciocolata, apoi le asezam intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.