Retete Timea

Oua vopsite cu coji de ceapa

Daca vreti niste oua vopsite natural si care sa arate si foarte frumos, va recomand ouale vopsite cu coji de ceapa ornate cu frunzulite diverse din gradina. Sunt sigura ca multi dintre voi stiti despre ce vorbesc mai ales ca atunci cand eram eu copil cam asa le vopseam de fiecare data. Doar pentru ca vroiam diversitate mai faceam si cateva colorate, dar intotdeuna ne-au placut cele cu frunzulite.

Ca sa aveti destule coji de ceapa, ar cam trebuie sa va apucati de strans de la inceputul anului, ai mei parintinasa fac  :). E drept ca depinde si cat de multa ceapa mancati :))

Eu zic ce e cea mai sanatoasa modalitate de a vopsi ouale si sunt si foarte frumoase;

11

Avem nevoie de urmatoarele:

(va zic cum am facut noi, dar in functie de numarul de oua vopsite si de cat de intens va place culoarea puteti jongla cu cantitatile)

  • doua vase a cate 4 l
  • coji de ceapa rosie (cam un sfert din vas trebuie sa fie acoperit cu coji de ceapa)
  • coji de ceapa galbena ( la fel ca mai sus)
  • pentru fiecare vas cate o lingura de sare mare si o lingura de otet
  • un ciorap de culoarea piciorului (ciorap subtire si sa nu fie negru)
  • o bucatica mica de slanina
  • puteti vopsi linistit aprox 30 de oua in fiecare vas sau chiar si mai multe iar daca vopsiti mai putine oua va ajung si mai putine coji si puteti face in vas mai mic
  • cu cat sunt mai multe frunze, culoarea este mai intensa
  • din cojile de ceapa galbena iasa oua mai rosii iar din cele din coaja rosie mai maronii

Deci punem in vas cojile de ceapa (separat pentru fiecare tip de coji) si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului. Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet si punem vasul pe foc.

Intre timp pregatim ouale. Le spalam in apa calda si le stergem pe rand.

Luam cate un ou pe care punem cate o frunzulita apoi imbracam oul in ciorap, il strangem si il invartim la capat si il legam cu ata.

Punem cate 15 oua deodata in fiecare vas (15 in vasul cu coji galbene si 15 in celalalt) si din momentul in care incepe apa sa fiarba le mai lasam 10 minute la fiert.

 

Scoatem cu o lingura ouale pe rand si le punem pe un prosop. Taiem capatul de ciorap si indepartam rapid cat este fierbinte frunzulita si ciorapul.

La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu.

 

 

 

 

 

Exit mobile version