Paine cu faina neagra

Saptamana ce a trecut a fost productie de paine cu secara si paine cu faina neagra, toate in combinatie cu faina alba. Cea cu secara am prezentat-o acu cateva zile si acum urmeaza si cea cu faina neagra…

Ingrediente pt o paine
– 150 gr faina neagra
– 350 gr faina tip 480 sau alt tip de faina alba
– un plic drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 340 ml apa
– 2-3  linguri ulei
Pregatim totul ca la reteta de Paine.
Eu am triplat cantitatile si am facut doua paini si cateva painici cu susan. Doar la drojdie nu am triplat cantitatea, am dublat doar, mi s-a parut suficient 🙂
De data asta nu le-am mai pus in forme :). Am format cu mana doua paini lunguiete, le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt, le-am mai lasat la dospit o jumatate de ora, apoi le-am dat la cuptor la 180 grade timp de 45-50 min. Dupa ce le-am scos din cuptor le-am udat usor deasupra  si le-am lasat intr-un prosop pana s-au racit.

Pentru painici am rupt din aluat si am format cu mana 6 chiflute. Le-am lasat in tava unsa cu ulei inca 25 min, le-am uns cu putin ulei si am presarat seminte de susan apoi le-am pus la cuptor la 180 grade timp de 25 min.
Si iata painicile :

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Paine cu faina neagra”

  1. Antonina si eu incerc de luni de zile tot felul de combinatii ce imi trec prin cap, pana acum toate au fost reusite, zic eu 🙂 ..succes si te pup

Dă-i un răspuns lui DiaMar-bucataria galbena Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Retete asemanatoare