Retete Timea

Paine din faina integrala si seminte de in

Va prezint o paine buna si sanatoasa din faina integrala de grau si seminte  de in.
Ma bucur ca a venit toamna si e mai racoare in bucatarie, de acum pot din nou sa dau drumul la cuptor mai des si sa fac painici gustoase. 

Avem nevoie de:
– 500 gr faina integrala de grau
– 3 linguri seminte de in
– 350-370 ml apa
– 3 linguri ulei
– 1 plic drojdie uscata
– 1 lingurita rasa sare mare
– 1 lingurita zahar

Punem drojdia in 100 ml de apa calduta (luam din cei 350 ml)  amestecata cu zaharul si lasam la dospit 10 minute.
Faina o amestecam cu sarea si semintele de in. Turnam drojdia dospita peste faina si framantam cu mana adaugand treptat si restul de apa calduta pana incorporam toata faina si obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete. Adaugam la final uleiul si mai framantam cateva minute.
Acoperim vasul cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp de apox. o ora.

Impartim aluatul in 7 parti egale si una mai mare. Formam bile cu mana unsa cu putin ulei. Asezam bilele intr-o tava rotuda unsa cu ulei si lasam la dospit inca 20 min. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi scoatem din tava pe un prosop de bucatarie.

Exit mobile version