Retete Timea

Painici Laugenbrot

Aceste  Painici Laugenbrotle-am vazut la Ancuta si Laura Adamache. Imi tot trageau cu ochiul de ceva vreme si in sfarsit le-a venit si lor randul. Sunt minunate atat ca gust cat si aspect,  adevarate painici de pus in vitrina unei brutarii :). Tare incantata am fost de ele si cu siguranta am sa mai fac in curand.

Pentru Painici Laugenbrot avem nevoie de:

500 gr faina alba
un cubulet drojdie proaspata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
270 ml apa calduta
4-5 linguri ulei
2 l apa
10 lingurite bicarbonat de sodiu
4 lingurite sare
In plus:
sare de mare
seminte de susan

Mod de preparare Painici Laugenbrot

Lasam drojdia la dospit in putina apa calduta amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min.
Punem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si fremantam cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si lasam la dospit la loc cald aprox 40 min.
Dupa ce a dospit formam cu mainile unse cu putin ulei, 15 bilute de aprox 50 gr fiecare.
Punem 2 l de apa intr-un vas si punem pe foc adaugand sarea si bicarbonatul.
Cand incepe apa sa fiarba punem cate 5 painici si lasam in apa aprox 30 secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa si cu restul de painici.
Crestam painicile cu un cutit bine ascutit si presaram apoi sare de mare si seminte de susan.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 20-25 minute pana se rumenesc frumos.

Scoatem din cuptor si le asezam pe un prosop pana se racesc.
Exit mobile version