Retete Timea

Pancakes cu sos de mure – fara gluten si lactoza

Asa cum am mentionat si in reteta precedenta in luna mai,  AlimenteSpeciale.ro alături de TheSmartCuisine și alți 11 bloggeri culinari talentați din România își propun să tragă un semnal de alarmă asupra modului de alimentație al românilor care suferă de afecțiuni speciale și să ridice nivelul de conștientizare și de responsabilitate al acestora.

Am facut aceste mini clatite sau pancakes cum le zic americanii, pentru a arata ca si cei care sufera de insuficienta la lactoza sau gluten, pot servi un mic dejun gustos si sanatos cu ingrediente care nu le afecteaza viata. 

Pancakes cu sos de mure - fara gluten si lactoza

Pentru Pancakes cu sos de mure – fara gluten si lactoza avem nevoie de

Mod de preparare pancakes cu sos de mure

  • Intr-un bol amestecam faina si drojdia si o lasam asa 10-15 minute.
  • Adaugam oul, un pic de sare, fructoza si apoi treptat incorporam laptele amestecand cu un tel.
  • Incingem o tigaie si picuram un strop de ulei, apoi cu un polonic mic, luam din compozitie si punem in tigaie sub forma unor cercuri (putem face cam trei bucati in acelasi timp). Le prajim pe ambele parti apoi le scoatem pe o farfurie.

  • Pentru sosul de mure, punem intr-un vas murele si fructoza si punem vasul pe foc amestecand din cand in cand pana se ingroasa. Strecuram sosul pentru a scapa de samburii de la mure.
  • Asezam pe rand cate o clatita si pe fiecare o ungem cu putin sos de mure apoi servim.

 

Exit mobile version