Retete Timea

Pandispan cu prune cu toping de ciocolata

Pandispan simplu cu prune, scortisoara si ciocolata adica o prajitura rapida cand se anunta musafiri si nu ai nimic :)). Bun, rapid  si usor de facut.

Avem nevoie de:
– 4 oua

– 170 gr zahar
– 200 ml lapte
– 150 ml ulei
– 350 gr faina
– 1 plic praf de copt
– 400 gr prune fara samburi
– 1 lingurita praf de scortisoara
– 2 pliculete zahar vanilat
Glazura: 50 gr ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt

Mixam oualecu intregi cu un varf de sare timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.
Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Asezam deasupra prunele, peste care presaram zaharul vanilat si scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete.

 

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Turnam glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam cateva dungi de glazura peste fiecare cub de prajitura.

 
Exit mobile version