Cel mai mult imi placea aceasta mancare cand eram mica, la tara, cand se taiau 2 pui grasani din care se facea intr-o cratita mare un paprikas de toata frumusetea cu legume proaspete din gradina, smantana / lapte proaspat de vaca β¦ si mancam cu paine de casa. Painea aceea buna de casa inmuiata in sos, era un deliciu pentru mineΒ
β¦ o data cu acel paprikas mi-am adus aminte si de verile minunate petrecute la tara, o perioada tare frumoasa, o copilarie minunata π Β
Avem nevoie de:
β 1 kg carne de pui
β 1 ceapa mare
β 1 ardei rosu
β 1 rosie
β 2 lingurite paprika rosie
β sare si piper
β 2 linguri faina
β 100 ml smantana sau lapte
β patrunjel verde
β ulei
β apa
Eu am folosit 1 kg pulpe superioare pe care le-am spalat bine si le-am dat jos pielea.
Curatam ceapa si ardeiul, tocam marunt si calim in cateva linguri de ulei. Adaugam Β rosia decojita si tocata marunt si lasam pe foc inca aprox 3 min ametecand sa nu se arda.
Luam de pe foc si adaugam cele doua lingurite de paprika. Umplem apoi vasul pe jumatate cu apa si punem inapoi pe foc. Cand fierbe apa adaugam carnea taiata. (am taiat pulpele in doua)
Lasam la fiert la foc mic, acoperit, cca 30-40 min. Adaugam sare si piper dupa gust.
Servim cald cu paine de casa sau cu mamaliguta.
Sa aveti pofta!
Daca nu ati mai mancat de ceva vreme paprikas de pui, sper ca v-am reamintit cat de buna e!Β