Retete Timea

Paprikas de pui

Cred ca in Ardeal , dar nu numai, toata lumea stie cum arata un paprikas de pui. Este o mancare traditionala ungureasca, foarte populara, usor de facut si foarte gustoasa.
Cel mai mult imi placea aceasta mancare cand eram mica, la tara, cand se taiau 2 pui grasani din care se facea intr-o cratita mare un paprikas de toata frumusetea cu legume proaspete din gradina, smantana / lapte proaspat de vaca … si mancam cu paine de casa. Painea aceea buna de casa inmuiata in sos, era un deliciu pentru mine 
… o data cu acel paprikas mi-am adus aminte si de verile minunate petrecute la tara, o perioada tare frumoasa, o copilarie minunata 🙂  

Avem nevoie de:
– 1 kg carne de pui
– 1 ceapa mare
– 1 ardei rosu
– 1 rosie
– 2 lingurite paprika rosie
– sare si piper
– 2 linguri faina
– 100 ml smantana sau lapte
– patrunjel verde
– ulei
– apa

Eu am folosit 1 kg pulpe superioare pe care le-am spalat bine si le-am dat jos pielea.
Curatam ceapa si ardeiul, tocam marunt si calim in cateva linguri de ulei. Adaugam  rosia decojita si tocata marunt si lasam pe foc inca aprox 3 min ametecand sa nu se arda.

Luam de pe foc si adaugam cele doua lingurite de paprika. Umplem apoi vasul pe jumatate cu apa si punem inapoi pe foc. Cand fierbe apa adaugam carnea taiata. (am taiat pulpele in doua)

Lasam la fiert la foc mic, acoperit, cca 30-40 min. Adaugam sare si piper dupa gust.

Cand s-a fiert carnea adaugam dresatura. Amestecam cele doua linguri de faina cu lapte sau smantana., adaugam cateva linguri din tocanita fierbinte, amestecam si turnam in vas. Lasam sa mai dea o data in clocot, amestecand sa nu se prinda de fundul vasului, adaugam apoi patrunjelul tocat si luam de pe foc.

Servim cald cu paine de casa sau cu mamaliguta.
Sa aveti pofta!

Daca nu ati mai mancat de ceva vreme paprikas de pui, sper ca v-am reamintit cat de buna e! 

Exit mobile version