Astazi vin cu un pranz clasic si gustos si foarte usor de facut.
Carne si legume la cuptor, servite cu un sos aromat si picant.
Avem nevoie de:
– 5 bucati piept de porc cu os
– 4 morcovi
– 2 cepe
– 1 gogosar rosu
– 5-6 cartofi mari
– sare si piper
– roinita
– oregano
– ulei de masline
Pentru sos:
– 1 lingurita mustar
– 2 lingurite sos chili,
– praf de usturoi
– un pic de sare
Spalam si curatam legumele.
Ungem o tava cu putin ulei de masline apoi asezam cartofii taiati in doua, morcovii taiati rondele, ceapa taiata in 3 si gogosarii felii. Saram si piperem si stropim totul cu ulei de masline.
Carnea o spalam si o condimentem cu sare si pipe si ierburile aromate tocate marunt.
Asezam carnea peste legume acoperim cu folie de Al. si dam la cuptor la 190 grade timp de aprox 1 ora.
Dupa 30 min indepartam folia de Al si lasam sa se rumeneasca carnea intorcand de pe o parte pe alta dupa 15 min.
Sosul il preparam amestecand toate ingredientele: mustarul, sosul de chili, sarea si praful de usturoi.
Servim cald cu sos.