Retete Timea

Piept de porc cu os cu legume si sos de chili

Astazi vin cu un pranz clasic si gustos si foarte usor de facut. 
Carne si legume la cuptor, servite cu un sos aromat si picant.

Avem nevoie de: 
– 5 bucati piept de porc cu os
– 4 morcovi
– 2 cepe
– 1 gogosar rosu
– 5-6 cartofi mari
– sare si piper 
– roinita
– oregano
– ulei de masline
Pentru sos:
– 1 lingurita mustar 
– 2 lingurite sos chili,
– praf de usturoi 
 un pic de sare

Spalam si curatam legumele.
Ungem o tava cu putin ulei de masline apoi asezam cartofii taiati in doua, morcovii taiati rondele, ceapa taiata in 3 si gogosarii felii. Saram si piperem si stropim totul cu ulei de masline.
Carnea o spalam si o condimentem cu sare si pipe si ierburile aromate tocate marunt.
Asezam carnea peste legume acoperim cu folie de Al. si dam la cuptor la 190 grade timp de aprox 1 ora.
Dupa 30 min indepartam folia de Al si lasam sa se rumeneasca carnea intorcand de pe o parte pe alta dupa 15 min.
Sosul il preparam amestecand toate ingredientele: mustarul, sosul de chili, sarea si praful de usturoi.
Servim cald cu sos. 
Exit mobile version