Retete Timea

Piept de pui cu ghimbir si sos chili

Imi place foarte mult pieptul de pui gatit in wok cu diferite legume. Il gatesc destul de des, dar din pacate mai mult doar pentru mine, ca de, barbatii nu sunt ei mari mancatori de piept de pui :), mai ales gatit sanatos….in schimb sunt prieteni bun cu porcul.
Dar sa revin la puiul meu. De data aceasta l-am gatit cu legume, ghimbir si sos chili. O combinatie foarte delicioasa si aromata. 

Avem nevoie de:
– 500 gr piept de pui
– 2 cepe
– 5 catei de usturoi
– 1/2 ardei rosu
– 1/2 ardei verde
–  zeama de la o jumatate de lamaie
– 1 lingurita rasa ghimbir macinat
– 4-5 lingurite sos chili
– oregano
– roinita
– sare si piper
– 50 gr ulei masline

Taiem pieptul de pui in fasii si prajim in ulei de masline pe ambele parti. Prajim in doua ture pentru ca nu incape pe fundul wok-ului toata carnea.
Scoatem apoi carnea intr-un bol.

Taiem legumele felii

si prajim in acelasi ulei in care am prajit puiul.

Cand ceapa capata o culoare aurie adaugam si pieptul de pui.

Intr-o cana punem pe jumatate apa si amestecam in ea praful de ghimbir, sucul de lamaie, sarea, piperul si sosul chili.

Turnam in wok, adaugam si ierburile tocate si lasam sa fiarba aprox 15 minute.

Va asigur ca e o mancare deliciosa, aromata, usor de facut si sanatoasa.

Se poate servi spre exemplu cu piure de cartofi.
Pofta mare!


Exit mobile version