Retete Timea

Piept de pui in sos de rosii si legume

Piept de pui in sos de rosii cu legume este o mancare destul de rapida, sanatoasa si fara nici un dubiu, foarte gustoasa :).

Si ma laud din nou cu noua mea tigaie Regis Stone cu efect de piatra si asta doar pentru ca imi place tare mult cum se face mancarea in aceasta tigaie.

piept-de-pui-in-sos-de-rosii-cu-legume-3

 

Pentru Piept de pui in sos de rosii si legume avem nevoie de

  • o bucata piept de la un pui de casa ( eu am avut o bucata mare)
  • 3 cepe potrivite
  • 4 ardei (culori diverse)
  • 1 zucchini mic
  • 6 rosii coapte de gradina
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • busuioc verde tocat

Mod de preparare Piept de pui in sos de rosii si legume

  • Spalam si curatam legumele dupa caz.

  • Taiem pe rand legumele: ceapa si ardeiul le taiem felii iar zucchini cubulete. Rosiile le tinem in apa fierbinte pentru a le putea indeparta coaja.

  • Punem wok-ul pe foc si picuram in el una-doua  linguri de ulei masline.
  • Pieptul de pui taiat cubulete il prajim pe toate partile in tigaia incinsa.
  • Adaugam apoi pe rand ceapa, ardeiul si zucchini, potrivim de sare si piper, punem capacul si lasam asa 10 minute.

  • In acest timp ne ocupam de rosii.
  • Adaugam rosiile decojite taiate cubulete apoi punem o lingurita de zahar brun, oregano si gustam daca mai e nevoie de sare si piper si lasam pe foc pana scade sucul lasat de rosii.

  • Luam de pe foc si adaugam busuioc verde tocat.

  • Servim mancarea calda cu garnitura de orez fiert.

Pofta mare!

Exit mobile version