Retete Timea

Placinta cu mere si scortisoara

Desi imi plac mult foile de placinta cu diverse umpluturi, nu imi place operatiunea de ungere a foilor :), motiv pentru care fac si foarte rar. Dar aveam niste mere frumoase din gradina parintilor mei si pentru ca erau foarte coapte deja, am preferat sa le folosesc in aceasta placinta. 

placinta-cu-mere

Pentru Placinta cu mere si scortisoara avem nevoie de

  • 1 pachet foi de placinta
  • 3 linguri unt 82% grasime
  • 5 mere mari
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 linguri zahar brut
  • 2 lingurite amidon
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Placinta cu mere si scortisoara

  • Spalam bine merele si le curatam de coaja, le taiem in doua si scoatem cotorul, apoi le taiem in bucatele mici intr-un vas. Punem zeama de lamaie si zaharul peste mere apoi punem vasul pe foc si lasam sa fiarba pana bucatile de mere devin moi.
  • Intr-un bol micut amestecam amidonul cu cateva lingurite de apa rece peste care punem apoi cateva linguri din sucul fierbinte, amestecam si turnam peste mere. Amestecam bine si mai lasam aprox un minut pe foc pana se ingroasa putin.
  • Foile decongelate le ungem rand pe rand cu unt topit.
  • Turnam umplutura de mere peste foi, presaram scortisoara si rulam.

  • Asezam placinta intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 25 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.
  • Scoatem tava din cuptor si pudram placinta cu zahar pudra.

Exit mobile version