Retete Timea

Prajitura Boema

Weekendul trecut am facut o prajitura tare delicioasa. 
Imi statea de ceva timp in cap sa o fac si intr-un final am facut-o si nu regret deloc.
Pe cat e de aratoasa pe atat e de gustoasa.
Multumesc ‘bucatarasului’ Gaby pentru aceasta reteta. Cu mici modificari am facut o prajitura minunata. 

Ingrediente necesare pentru Prajitura Boema
Pentru blat:
– 4 oua
– 8 linguri zahar
– 8 linguri faina
– 2 linguri cacao
– un varf de sare
– 3 linguri apa
Pentru sirop:
– 2-3 linguri zahar
– 200 ml apa
Pentru crema:
– 1 ou
– 5 linguri zahar
– 70 gr unt
– 3 lingurite ness
– 2 lingurite cappuccino
– 300 ml frisca
Pentru ornat:
– 200 ml frisca
– 100 gr ciocolata cu cafea

Mod de preparare Prajitura Boema

Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula.
Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. (tava: 22/30 cm)

In timp ce avem blatul la cuptor pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, prafurile de cafea si untul si punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si fierbe. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Scoatem blatul si lasam la racit.
Pregatim siropul: caramelizam zaharul peste care turnam apoi apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Terminam si crema: batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus. Mixam inca 3-4 minute.

Insiropam blatul si punem crema.

Nivelam frumos.

Batem cele 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema.

Radem deasupra ciocolata si dam la frigider minim 2 ore.

Iata cum arata sectiunea:

Si o felie generoasa:

Cred ca v-am convins ca e o prajitura delicioasa si destul de usor de facut. Oricum gustul merita efortul. 🙂

Exit mobile version