Retete Timea

Prajitura cu menta

Reusesc in sfarsit sa postez si reteta la prajitura aceasta aromata care s-a nascut din dorinta sotului meu de a manca ceva cu crema de unt. El e mare fan al acestor prajituri, eu mai putin :). Dar trebuie sa recunosc ca a iesit o prajitura tare delicioasa datorita aromei de menta.

 

 

Ingrediente:

Blat:
– 4 oua, 8 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri nuca, 4 ling. apa, 1/2 plic praf de copt, un varf de sare
Crema: 
– 250 gr unt nesarat, 8 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao neagra, 2 lingurite esenta de menta
Sirop
– 100 ml apa calduta, 3 lingurite zahar pudra, 1 lingurita esenta de menta
Ornat
– 150 gr ciocolata cu menta (After Eight sau Royal Mints)
-100 gr ciocolata o topim pe baie de aburi, apoi o punem intr-o folie de Al si o dam la frigider 30 min,
– 50 gr  taiata bucati  
Pregatim blatul: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapta cea mai mare. Adaugam zaharul si mai mixam 3-4 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si apa mixand in continuare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. La final adaugam nuca amestecand usor pt a nu se lasa spuma.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30 min.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema: Mixam bine untul moale cu zaharul pudra pana nu se mai simte zaharul. Adaugam cacaua si esenta de menta mixand bine cateva minute.

Taiem blatul in doua, insiropam prima foaie cu siropul obtinut prin amestecarea apei cu zaharul si esenta de menta.

Punem trei sferturi din crema si nivelam, apoi asezam a doua foaie deasupra, o insiropam si pe aceasta si ungem cu restul de crema.

Radem deasupra ciocolata scoasa din congelator.

Iar peste ciocolata rasa asezam bucatele mici de ciocolata cu menta.
Dam la frigider minim o ora, apoi putem servi.

Va servesc si pe voi cu o prajitura plina de savoare!
Exit mobile version