Retete Timea

Prajitura cu nuca si mousse de caramel

Pentru aceste sarbatori mi-am dorit din nou o prajitura cu nuca si caramel si laptele condensat caramelizat a fost cea mai minunata alegere pentru aceasta prajitura. Cu siguranta ati auzit si voi de laptele condensat dulce, insa cel caramelizat este pur si simplu perfect pentru orice desert. In magazine se gasesc cam greu iar cel caramelizat nici nu cred ca l-am vazut pe undeva, dar le putem gasi on-line la www.delatte.ro . E tare bun si gol si cu siguranta vad pe viitor si niste clatite cu laptele condensat caramelizat asa in stare pura fara sa il amestec cu nimic.

 

Pentru Prajitura cu nuca si mousse de caramel avem nevoie de

  • Blat:
  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • Mousse de caramel
  • 1 cutie lapte condensat caramelizat
  • 100 gr unt nesarat 82%grasime
  • 1/2 pliculet gelatina granule
  • 3-4 linguri de apa
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • 3 maini de nuca tocata prajita

Mod de preparare Prajitura cu nuca si mousse de caramel

  • Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si treptat cele 5 linguri de apa fierbinte, apoi galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata, folosind o spatul si amestecand usor cu miscari circulare.
  • Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute. Lasam blatul inca 5 minute in cuptorol oprit cu usa deschisa.

  • Mousse de caramel
  • Punem gelatina la hidratat in 3-4 linguri de apa.
  • Untul si laptele condensat caramelizat le punem impreuna intr-o craticoara pe foc si lasam pana se infierbanta ( nu trebuie sa fiarba). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin, sa fie doar caldut si adaugam gelatina hidratata, amestecand cu un tel.
  • Mixam smantana pentru frisca (eu o tin 20-30 de minute la congelator inainte de mixare, astfel se bate perfect).
  • Impreunam cele doua compozitii mixand cu mixerul pe treapta cea mai mica (crema caramel trebuie sa fie complet rece).

  • Blatul racit il taiem in doua si intre ele punem mousse-ul de caramel.
  • Pentru glazura, topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca si untul.
  • Ungem prajitura deasupra cu glazura si presaram deasupra nuca tocata prajita.

  • Tinem prajitura la rece pana a doua zi.

Sarbatori fericite si linistite va doresc!

Exit mobile version