Am tot incercat de-a lungul timpului prajituri cu nuca si caramel, mai toate fiind experientele mele de care am fost destul de multumita. Insa pot sa spun cu mana pe inima ca de departe aceasta combinatie pe care am sa o prezint mai jos e cea mai reusita. Motiv pentru care a trebuit sa ii pun numele de deliciu, este prea delicioasa ca sa nu se numeasca asa. La ora actuala, in topul prajiturilor cu crema, aceasta ocupa locul intai 🙂 . Mi-e si frica sa o fac din nou pentru ca as manca prea mult din ea :))
Pentru Prajitura deliciu cu nuca si caramel avem nevoie de:
- Blat
- 6 oua
- 150 gr zahar
- 4 linguri apa fierbinte
- 150 ml ulei
- 150 gr faina
- 150 gr nuca
- 1 plic praf de copt
- un varf de sare
- Crema caramel
- 1 cana zahar (o cana normala de apa)
- 1 cana apa
- 3 linguri faina
- 1 ou + 3 linguri zahar
- 125 gr unt
- pt crema: 300 ml frisca lichida indulcita
- pentru ornat: aprox 150 gr nuca prajita
Mod de preparare Prajitura deliciu cu nuca si caramel
Blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul treptat, alternand cu apa fierbinte mixand cu mixerul la viteza mare. Adaugam apoi galbenusurile si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata.
Turnam intr-o tava (aprox 25-35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar racit.
Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si devine ca o bucinca.
Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se topeste. Lasam la racit. Din crema caramel punem deoparte 3 linguri.