Retete Timea

Prajitura rasturnata cu biscuiti si capsuni

 Iar am facut un desert delicios cu fructe aromate de sezon. Plecand de la o idee de prajitura veche ce o facea mama cu biscuiti, mere si blat pufos, eu am facut prajitura aceasta cu biscuiti digestivi, capsuni si un altfel de blat care imi place mai mult decat acela ca buretele :)). Mi-a placut tare mult ce am facut si ca de obicei va zic din nou ca o recomand la micul dejun langa cafea.
    Si apropo de aceasta, chiar azi cand am fost de dimineata la o cafea in oras am realizat ca efectiv in tot orasul nu exista un local unde sa servesti o prajitura de casa buna langa cafea. Of cat imi doresc sa pot oferi eu asa ceva, dar….visam in continuare…

Pentru Prajitura rasturnata cu biscuiti si capsuni avem nevoie de:

  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • 150 gr biscuiti digestivi
  • 500 gr capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Blat:
  • 125 gr unt
  • 110 gr zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri gris (aprox 45 gr)
  • 250 gr faina
  • 6 linguri lapte
  • Pentru pudrat: o lingura zahar pudra

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu biscuiti si capsuni

Spalam fructele si indepartam coditele si lasam sa se scurga de apa.
Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 23-24 cm) cu unt  si tapetam fundul tavii cu biscuitii zdrobiti. Eu i-am zdrobit foarte usor cu mana, nu necesita un robot de bucatarie.
Peste biscuiti asezam fructele, taiate felii daca sunt mai mari sau intregi daca sunt mai mici. Peste fructe presaram zaharul vanilat. Si daca va place mai dulce puteti sa adaugati si o lingura de zahar.

Intr-un bol mixam untul cu zaharul. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Adaugam apoi grisul, laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta o punem cu o lingura peste fructe si nivelam.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute sau pana prajitura trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racorit putin , rasturnam prajitura pe un platou/tocator si pudram cu zahar pudra.
 Feliem apoi si servim. Sa aveti pofta si voi cei care incercati prajiturica mea.
Exit mobile version