Cu aceasta reteta particip la concursul „Kotanyi si Retetele Lumii” organizat de Adina sau mai bine zis Mitinita cum o stie lumea. Si cum duminica tocmai am incercat o reteta de pe site-ul Adinei, cred ca e perfecta pentru acest concurs pentru ca este si o reteta internationala si contine si un produs de la Kotanyi.
Avem nevoie de
– 2 buc piept de pui dezosat (eu am folosit de la pui de casa)
– 5 lingurite sos de soia
– 1 lingurita miere
– 1 lingurita rasa ghimbir macinat Kotanyi
– 1 lingurita rasa curry
– 4 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– 125 gr orez cu bob lung
Pieptul de pui dezosat si spalat il taiem fasii. Intr-o farfurie amestecam sosul de soia, mierea, condimentele si usturoiul pisat. Punem bucatile de pui in sosul rezultat si amestecam bine. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider minim 3 ore sau chiar si pana a doua zi.
Incingem o tigaie in care punem uleiul de masline si prajim bucatile de pui 3 minute, apoi le intoarcem si mai lasam 3 minute.
Orezul il fierbem in apa cu putina sare si il strecuram.
Servim puiul cald cu orez.
Putem amesteca orezul cu puiul aromat!