O mancare foarte gustoasa cu rosii multe si cu un gust bun, bun de usturoi. Cu siguranta o sa va placa si voua mai ales ca e o mancare pe care oricice o poate face cu ingrediente accesibile tuturor. Noi am servit mancarea de pui cu bulete de cartofi
Pentru Pui cu rosii si usturoi la tigaie avem nevoie de
- 5 pulpe de pui dezosate
- 2 cepe potrivite
- 1 ardei capia rosu
- 2-3 linguri ulei
- 1 conserva rosii intregi decojite in suc propriu (400 gr) de ls Sun Food
- 1 pahar suc de rosii (150 ml)
- 1 pahar vin alb (150 ml)
- 1 pahar apa
- 5 catei de usturoi
- oregano, roinita
- 1 lingurita rasa sare de mare
- un pic de piper
Mod de preparare Pui cu rosii si usturoi la tigaie
- Calim ceapa si ardeiul in 2-3 linguri de ulei apoi adaugam carnea taiata cubulete si calim cateva minute si bucatile de pui.
- Turnam vinul si apa, adaugam sarea si piperul si lasam sa fiarba pana scade apa (aprox 30 de minute)
- Adaugam apoi rosiile taiate cuburi si sucul de rosii si lasam sa fiarba aprox 10 minute.
- Urmeaza sa tocam marunt oregano si roinita (sau numai oregano daca nu aveti roinita) iar usturoiul il taiem felii si le adaugam in tigaie lasand pe foc inca 10 minute.
- Luam de pe foc si servim puiul in sos de rosii si usturoi cu cartofi natur, orez sau bulete de cartofi asa cum am facut noi.
Pofta buna!