Retete Timea

Pulpe de curcan cu portocala la cuptor

De foarte multe timp imi doream sa incerc o reteta de curcan cu portocale si iata ca a ajuns la rand si acest preparat, un festin de duminica in familie. De fapt nu mai e demult nimic din aceasta mancare dar se pare ca e mai greu cu scrisul decat cu prepararea retetelor šŸ™‚ .

Pentru ca imi plac mult retetele Cristinei (divainbucatarie.ro)Ā m-am inspirat din nou de la ea pentru ducerea la indeplinire a acestui preparat. Cu adaptari pe ici pe colo a iesit exact ceea ce mi-am dorit.

Pulpe de curcan cu portocala 1

Ā 

PentruĀ Pulpe de curcan cu portocala la cuptor avem nevoie deĀ 

  • 2 pulpe de curcan
  • 4 morcovi
  • 1 portocala taiata felii
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 150 ml vin
  • 200 ml apa
  • 120 ml ulei
  • un pic de sare si piper
  • Pentru uns pulpele
  • 50 gr unt
  • coaja de la o portocala
  • sare si piper
  • cimbru si patrunjel uscat
  • Pentru servit: o punga de legume congelate + 1 lingura de unt si o cana de apa

Mod de preparareĀ Pulpe de curcan cu portocala la cuptor

  • Curatam si spalam morcovii si usturoiul iar portocala, dupa ce o spalam bine, o feliem.
  • Pulpele le spalam si le curatam daca e cazul de eventualele teci de pene.
  • Intr-o farfurie amestecam untul cu coaja de portocala, un pic de sare si de piper si frunzele uscate.

  • Ungem cu acest unt aromat pulpele mai intai pe sub piele, apoi deasupra si le asezam intr-un vas. (eu am ales sa fac pulpele de curcan in vas de sticla termorezistent acoperit cu capac, motiv pt care am avut o mancare mai mult innabusita decat prajita, e optiunea voastra in ce doriti sa le faceti si daca le vreti mai rumenite sau nu).
  • Asezam peste pulpe felii de portocala si morcovi si usturoiul feliat.
  • Turnam in vas lichidele, adaugam un pic de sare si piper, acoperim cu capacul vasului si dam vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora.
  • Indepartam capacul si mai lasam vasul inca 20 de minute la cuptor.

  • Servim pulpele de curcan cu legume cu unt facute la tigaie Ā peste care adaugam neaparat la final cateva linguri din sosul in care a fiert carnea de curcan.
  • Sa aveti pofta daca incercati si voi aceasta reteta minunata.

Exit mobile version