Retete Timea

Pulpe de pui la cuptor

Cred ca sunteti de acord cu mine ca aceasta mancare este minunata pentru o zi de sambata sau duminica in familie. Pulpe rumenite, piure de cartofi si salata de ardei copti = un pranz perfect.

Avem nevoie de:
8 pulpe inferioare de pui
3-4 linguri ulei de masline
1 lingurita boia de ardei
1 lingurita rasa sare
1/4 lingurita piper
1/2 lingurita pudra de usturoi
1 cana mica de apa
Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu toate condimentele. Pulpele de pui spalate si curatate de eventualele pene care nu au ce cauta acolo, le trecem prin uleiul condimentat si le asezam intr-o tava.
Daca ramane ceva sos il turnam peste pulpe, apoi adaugam apa in tava si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 45-50 minute. La intervale de 15 minute intoarcem pulpele de pe o parte pe alta.
Verificam cu o furculita daca carnea este patrunsa inainte de a scoate din cuptor.

Servim cu piure de cartofi si salata de ardei copti.
Pofta mare!

Exit mobile version