Retete Timea

Retete Multicooker – Prajitura cu lamaie si afine

Nu am stat mult pe ganduri pana sa trec la urmatoare reteta preparata la aparatul minune Multicooker de la Philips. Sunt foarte curioasa sa ii incerc toate functiile si sa vad care ma satisface cel mai mult din punct de vedere al gustului, timpului de preparare, munca in minus , etc.
Pot spune ca am fost multumita de prajitura pe care am pregatit-o, partial inspirata din cartea de bucate Multicooker. Ce as modifica eu sunt gradele, in loc de 180 cat scrie in carte as pune  150 de grade, pentru ca desi am selectat 45 de min in loc de 50 cat scria acolo, pe fund a fost copt putin mai tare. In rest numai de bine pot sa zic pentru ca nu a mai trebuit sa stau sa preincalzesc cuptorul de la aragaz si sa ma uit cand e gata. Aparatul meu a facut toate acestea pentru mine si m-a anuntat si cand s-a terminat coacerea prin sunetul scos la terminarea programului.  
Particip cu aceasta reteta la a doua etapa a concursului organizat de Gusto.ro  http://www.gustos.ro/philips-multicooker.html

Avem nevoie de:
200 gr margarina Rama
170 gr zahar
210 gr faina
2 oua
un varf de lingurita praf de copt
coaja rasa de 1/2 lamaie
zeama de la 1/2 lamaie
2 linguri afine
– unt sau margarina pt uns vasul
– zahar pudra pentru pudrat 
Margarina la temperatura camerei o mixam pana devine cremoasa. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand cate un ou mixand dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt o punem treptat si mixam cu mixerul pe treapta cea mai mica. Razuim o jumatate de lamaie si stoarcem zeama tot de la o jumatate de lamaie si omogenizam. La final incorporam aprox o lingura de afine.

Ungem vasul cu unt sau margarina si turnam compizitia in ea niveland frumos cu spatula.
Deasupra mai punem o lingura de afine si apasam putin sa intre in aluat.
Inchidem capacul si selectam functia „bake”, setam temperatura la 150 de grade ( eu am pus pe 180 dar recomand o temp. mai mica) si timpul de coacere  50  de min si apasam butonul start.
In acest timp mergem si ne uitam la serialul nostru preferat :).
Cand s-a gatat programul am deconectat aparatul de la priza si am mai lasat prajitura 5 minute cu capacul inchis.
Dupa acest timp am rasturnat prajitura pe o farfurie si apoi am rasturnat-o pe o alta farfurie ca sa fie iar cu partea cu fructe in sus(eu nu am avut grija si mi-a alunecat pe marginea farfuriei motiv pt care am cam rupt prajitura, voi sa nu faceti ca mine :)) ).
Pudram cu zahar pudra apoi servim.

Iata ce prajitura gustoasa a facut aparatul meu destept:
Aceasta prajitura puteti sa o faceti si la cuptorul normal, deci reteta e buna pt orice tip de cuptor. Chiar va recomand sa o faceti pentru ca e delicioasa combinatia de lamaie cu afine.

Exit mobile version