Retete Timea

Salata de boeuf

Salata de boeuf este o salata cunoscuta si gustata de toata lumea dar pe care pana acum nu am reusit sa o postez pe blog. Mereu facem in perioada  sarbatorilor, mai ales cu carne de pui, dar pentru ca tot am facut azi o supa delicioasa cu carne de vitel, am profitat de acest fapt si o parte din carnea de pe os si legumele fierte am ales sa le folosesc in salata aceasta.

salata de beouf 4

Pentru  Salata de boeuf avem nevoie de

  • Eu am folosit legumele si carnea fiarta de la supa mea de aceea va zic ca ingredientele sunt aproximative si in functie de numarul de persoane puteti sa jonglati cu ele.
  • 3 morcovi mari
  • 1 pastarnac
  • 1 gulie
  • aprox 200 gr carne fiarta
  • 150 gr mazare fiarta
  • 2 cartofi potriviti (i-am fiert separat)
  • 5 castraveciori mici sau 2 mai mari
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru maioneza optati ce maioneza va place, eu va zic de care am facut eu cu ajutorul unui mixer vertical
  • 100 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • 2 lingurite mustar
  • un pic de sare

Mod de preparare Salata de boeuf

  • Avem asadar carnea fiarta, morcovii, pastarnacul si gulia, toate fierte din supa.
  • Eu legumele le dau mereu pe razatoarea mare, dar voi puteti sa le taiati cubulete sau cum va place voua.
  • Carnea o taiem bucatele mici.
  • Mazarea daca aveti congelata o fierbeti inainte (eu congelata am avut), iar daca aveti din conserva atunci o puneti pur si simplu asa.
  • Cartofii ii fierbem curatati si taiati in 4. Cand sunt fierti ii taiem cubulete mici si le adaugam la salata.
  • Urmeaza apoi castraveciorii murati taiati cubulete mici.
  • Saram si piperam dupa gust.

  • Pentru maioneza punem ingredientele in vasul de la mixer-ul vertical si mixam timp de 50-60 de secunde pe viteza cea mai mare. (puteti folosi si o maioneza clasica cu galbenus de ou si ulei facuta manual)
  • Adaugam maioneza peste salata si omogenizam.

  • Punem salata de boeuf in una sau doua farfurii si ornam dupa pofta inimii.

 

 

Exit mobile version