Retete Timea

Salata de vinete de vara

Imi plac tare mult vinetele proaspete de vara mai ales ca nu mai necesita maioneza, se pot face doar cu ulei.  E o mancare atat de simpla si pe placul tuturor.
Ingrediente 
– 5 vinete (aprox 1,5 kg )
– 1 ceapa mare rosie
– sare
– piper
– 200 ml ulei de floarea soarelui
Spalam bine vinetele, le stergem cu un prosop si le gaurim pe ici colo cu o scobitoare sau cu o furculita.
Asezam vinetele in tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de Al si le dam la cuptor la 180 de grade timp de o ora si jumatate.
 La jumatatea timpului le intoarcem de pe o parte pe alta.
Le scoatem din tava intr-un bol si le lasam 20 min sa sa raceasca si sa se scurga putin de apa.
Curatam fiecare vanata in parte si o tocam cu tocatorul de vinete.
Ceapa curatata si taiata marunt o amestecam cu vinetele tocate adaugand sare si piper dupa gust.
Treptat adaugam uleiul amestecand zdravan cu o lingura de lemn (sau cu un tel) pana se deschid la culoare si devin pufoase.
Servim cu paine proaspata si cu rosii! 
Exit mobile version