Retete Timea

Sarbatori – Paste 2015

Ca in fiecare an, ne place sa ne petrecem Sarbatorile de Paste la tara cu parintii mei unde pregatim impreuna diferite bunatati. Anul acesta vremea nu prea tine cu noi si din pacate nu putem sa ne bucuram si de statul in curte sau gradina pentru ca este frig si din cand in cand mai si ninge :).

Una peste alta, respiram un pic de aer proaspat, cum ziceam, asa cate putin doar ca e prea rece si in rest stam la caldura la foc de lemne si pregatim bunatati in echipa. 

Doresc tutoror celer care sarbatoresc acum, un Paste minunat alaturi de cei dragi, cu sanatate multa, bunatati si voie buna.

Am pregatit cele mai frumoase oua vopsite cu coji de ceapa

coperta 1

Cozonacii framantati de mama si impachetati de mine 🙂

 

Lichiu (Hencles)

Prajitura Kati – una din cele mai gustoase prajituri cu foi – foile facute de mama, restul de mine

Prajitura cu ciocolata si portocala 

Prajitura cu mac si crema de vanilie (o sa urmeze si reteta pe blog)

De mancare s-a ocupat in mare parte tatal meu ca de obicei: drob (preferatul meu), tocanita de miel, supa, friptura de porc si miel, sarmale. De acum, o saptamana tot avem ce manca :)), dar nu exageram, doar asa cate putin din toate, pentru ca suntem deja grasunei si nu avem voie.

Si acum ca v-am insirat partea culinara, ca doar despre aste e vorba pe blogul meu 🙂 , va doresc o duminica linistita alaturi de cei dragi.

La multi ani celor cu nume de floare si Paste fericit celor care sarbatoresc astazi Pastele!

Boldog Húsveti Ünnepeket!
Frohe Ostern!

Exit mobile version