Retete Timea

Spanac scazut

Spanacul…hmmm….multa bataie de cap mi-a mai dat pe cand eram copil. Nu vroiam sa il mananc pt ca era prea verde…mancam doar oul de deasupra si restul ramanea in farfurie si spuneam ca am mancat destul…:))
Acum il gatesc si il si mananc cu foarte mare drag…

Avem nevoie de :

– de spanac bineinteles 🙂 cam 500-600 gr au pungile mele din congelator gata fierte si tocate marunt marunt
– 500 ml lapte
– 2-3 linguri ulei
– 1 lingura cu varf faina 
– o capatana mica de usturoi
– sare si piper
Punem vasul pe foc cu cele 2-3 linguri de ulei si adaugam faina amestecand rapid. Nu lasam decat cateva secunde si luam de pe foc. Turnam apoi spanacul si amestecam bine cu faina , apoi punem pe foc si adaugam treptat laptele. Adaugam usturoiul  tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Lasam pe foc aprox 25 min. Trebuie amestecat mereu pentru ca altfel se prinde de fundul vasului.
Se serveste cald cu oua ochiuri 🙂 …super buna pt pranz sau cina si este o explozie de vitamine 
Go Popey!!! 🙂 
Exit mobile version