Retete Timea

Spatzle cu sos, legume si carne

Imi plac tare mult pastele in diverse combinatii….iar pastele acestea nemtesti sunt printre cele mai bune. Sora mea mi le gatea de cate ori mergeam la ea in vizita, dar ma bucur ca se gasesc si la noi in unele supermarket-uri si le pot gati si eu.
Se pot servi cu unt sau cu diverse sosuri.
Eu am facut o combinatie de carne, legume si sos si am avut astfel o mancare foarte gustoasa.

Avem nevoie de:
– 350-400 gr spatzle
– 450 gr carne tocata amestec
– 1 gogosar
– 1 ceapa
– 1 morcov
– 1/2 dovlecel
– 4 catei de usturoi
– 1 lingurita zahar
– sare si piper
– busuioc
– 500 ml suc de rosii
– 3 linguri ulei de masline
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare timp de aprox 15 minute.
Spalam si curatam legumele.
Punem uleiul de masline intr-un wok si  calim ceapa si ardeiul taiat marunt. Adaugam morcovul dat prin razatoarea mica si dovlecelul dat prin razatoarea mare. Lasam sa se caleasca si aceastea timp de 3-4 minute.
Adaugam apoi carnea tocata si lasam sa se prajeasca usor. Saram si piperam dupa gust.

Cand carnea este prajita turnam sucul de rosii adaugand apoi zaharul, usturoiul tocat marunt si busuiocul.
Lasam sa fiarba aprox 10 minute.
Pastele scurse de apa le turnam peste sos si amestecam bine.

Servim cald.
Nu o sa va para rau daca incercati acest sos aromat in combinatie cu pastele acestea groase.

 Pofta Mare!


Exit mobile version