Retete Timea

Stelute cu nuca si portocala

V-am mai zis ca imi plac mult fursecurile si acum ca e iarna si se apropie Craciunul, am un motiv in plus sa fac mai multe. Cele de mai jos sunt foarte fragede si aromate cu nuca, scortisoara si portocala. Vi le recomand cu drag pentru Mos Craciun 🙂 

Avem nevoie de:
– 125 gr unt
– 1 lingura zahar
– 1/2 lingurita praf de copt
– un varf de sare
– 2 linguri suc de portocala (puteti pune si apa)
– coaja rasa de la 1/2 portocala
– 1 plic vanilie
– 60 gr nuca macinata
– 160-170 gr faina
– 1/2 lingurita scortisoara
Glazura: aprox 12 lingurite zahar pudra, suc de portocala
Untul il mixam cu bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam nuca, sucul si coaja de portocala si scortisoara si amestecam. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, pana putem amesteca cu lingura, apoi turnam pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat usor fraged si usor lipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Cand il scoatem din frigider il lasam pe masa aprox 10 min. inainte de folosire.
Intidem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si decupam stelute.
Asezam stelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 15-17 minute. In acest timp pregatim urmatoarea tava cu stelute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Amestecam bine zaharul pudra cu cateva lingurite de suc proaspat de portocala si ungem stelutele cu aceasta glazura. Le puteti lasa asa simple sau ornate cu bombonele.

Ce bine e sa stai in casa la caldura, sa privesti pe geam cat de frumos ninge si sa savurezi o cana de cafea si niste fursecuri delicioase!

Exit mobile version