Pentru Strudel cu mere si portocale avem nevoie de:
– 400 gr foi pentru placinta
– 10 mere mici (sau 6 mai mari)
– 2 portocale mici
– zeama de la 1/2 lamaie
– 4 linguri zahar
– 3 lingurite amidon
– 1 lingurita rasa scortisoara
– unt sau ulei pentru uns foile
Spalam bine merele si le curatam de coaja si de seminte, apoi le taiem in bucatele mici intr-un vas. Punem zeama de lamaie pentru a nu se oxida merele.
Adaugam zaharul si sucul stors impreuna cu pulpa de la cele doua portocale.
Punem pe foc si lasam sa dea in clocot de cateva ori.
Intr-un bol micut amestecam amidonul cu cateva lingurite de apa rece peste care punem apoi cateva linguri din sucul fierbinte, amestecam si turnam peste mere. Amestecam bine si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa putin. La final adaugam pudra de scortisoara.
Foile decongelate le intindem pe o plansa si ungem fiecare foaie cu unt topit. (eu nu am reusit sa le ung pe toate pt ca erau cam rupte ).
Turnam umplutura si rulam.
Punem intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 15-20 minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Scoatem din cuptor, lasam putin sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.
Servim cu un ceai aromat!