Retete Timea

Tarta crocanta cu fructe de padure

Categoric sunt un fan declarat al tartelor si am o placere deosebita si in a le face si in a le manca :).
Mi-am pus si provizii pentru iarna, sa ma rasfat si sa va rasfat si atunci cu cate o tarta delicioasa.
Dar pana atunci sa savuram aceasta tarta cu fructe de sezon… 


Pentru Tarta crocanta cu fructe de padure avem nevoie de:
– 130 gr  unt nesarat
– 3 linguri zahar
– 250 gr faina plus ce avem nevoie pentru intins
– 1/2 lingurita bicarbonat stins cu o lingurita zeama de lamaie
– un varf de sare
– 1 ou
– 2 linguri apa rece
Pentru umplutura:
– 300 gr capsuni
– 100 gr zmeura
– 100 gr strugurei rosii
– 4 linguri sirop de afine (puteti inlocui cu orice alt sirop sau cu nimic :))
– 5 linguri zahar
– 3 lingurite amidon
Altele: unt si faina pt uns tava, zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Tarta crocanta cu fructe de padure

Pregatim aluatul in felul urmator: intr-un bol frecam bine untul cu zaharul, adaugam bicarbonatul stins cu lamaie, varful de sare, oul si cele 2 linguri de apa. Adaugam treptat faina pana putem amesteca cu lingura de lemn apoi turnam compozitia pe o plansa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Dupa o ora impartim aluatul in doua parti, una usor mai mare decat cealalta.
Partea mai mare o intindem si o asezam in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
Impungem aluatul cu furculita apoi dam la cuptor la foc mic timp de 10 minute.

Pregatim umplutura: fructele si sucul de afine le amestecam cu zaharul si le punem pe foc.

Luam 3 linguri din suc si il amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba turnam si amidonul peste fructe si lasam sa fiarba pana se ingroasa usor.
Scoatem tava din cuptor si turnam jeleul de fructe peste aluat.

Din restul de aluat decupam forme, in cazul meu floricele, si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste aluatul de deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam sa sa raceasca.

Apoi pudram si servim!
Un desert delicios sau un mic dejun perfect langa o cana de cafea!

Exit mobile version