Tarta cu bezea si afine

mediu

10 portii

V-am zis ca am ceva retete nepostate si cred ca am somat destul si e cazul sa revin pe baricade si sa imi fac treaba aici pe blog.
Si mai stiu si ca nu va suparati ca vin din nou cu o reteta de tarta pentru ca stiti cat de mult imi plac tartele cu fructe si sunt prea multe combinatii, care mai de care mai gustoase, pentru a le putea epuiza vreodata :).
Desi am o imaginatie bogata cand vine vorba de tarte, am cumparat totusi de curand o carticica cu retete numai si numai de tarte. In mare parte sunt clasice asa cum le vedeti si cele de la mine insa sunt cateva care chiar merita incercate. Si am prestat aceasta minunatie de vara cu afine si bezea. Si mai are un ingredient deosebit care completeaza perfect aceasta tarta: piscotul.

 Pentru Tarta cu bezea si afine avem nevoie de:

  • Aluat
  • 120 gr unt nesarat
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 220 gr faina
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 2 linguri gem de afine
  • 70 gr piscoturi
  • 250 gr afine
  • Bezea
  • 3 albusuri de ou
  • 70 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns tava putin unt

Mod de preparare Tarta cu afine si bezea

  • Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox 30 de minute.
  • Intindem aluatul sub forma rotunda pe masa de lucru tapetata cu faina. Asezam foaie de aluat intr-o forma rotunda de 26 cm, unsa cu unt. Intepam din loc in loc (puteti pune foaia de copt peste aluat si cateva boabe de fasole si asa sa puneti tava la cuptor, eu nu am facut asa) si dam tava la cuptorul incalzit la 170 de grade timp de 20-25 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin ungem aluatul copt cu gem de afine. Peste gem punem piscoturile zdrobite, iar peste piscoturi punem afinele.
  • Separat intr-un bol mixam albusurile spuma apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam aprox 3 minute.
  • Spuma obtinuta o punem peste afine cu o lingura sau cu un pos.
  • Cuptorul  nu l-am oprit de cand am scos blatul dar am lasat usa deschisa.
  • Dam tava din nou la cuptor aprox 3 minute cu usa inchisa si apoi aprox 7 minute cu usa intredeschisa. Aici depinde si de cuptorul fiecaruia. Bezeaua de deasupra trebuie sa capete o usoara nuanta maronie, insa atentie sa nu o lasati prea mult sa se arda.
  • Scoatem tarta din cuptor si dupa ce s-a racit se poate felia si servi.
  • Se pastreaza la frigider!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Tarta cu bezea si afine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.