Mere de vara sau de toamna, arome minunate de portocala, vanilie si scortisoara = desert perfect
Va convingeti de ce zic doar daca va puneti la treaba si faceti si voi repede acest desert sau mic dejun sau rasfat pentru o dupa-amiaza calduroasa de toamna. Alegeti voi varianta care va place 🙂
Va convingeti de ce zic doar daca va puneti la treaba si faceti si voi repede acest desert sau mic dejun sau rasfat pentru o dupa-amiaza calduroasa de toamna. Alegeti voi varianta care va place 🙂

Avem nevoie de:
- Aluat ( ingredientele pentru aluat sunt pentru doua tarte, jumatate se poate pastra timp indelungat la congelator si aveti pentru data viitoare cand mai vreti o tarta, aluatul gata facut)
- 200 ml smantana dulce
- 3 linguri zahar
- 2 oua mici
- coaja de la o portocala
- coaja de la 1/2 de lamaie
- 1 lingurita bicarbonat stins cu o lingura zeama de lamaie
- 360 gr faina
- Umplutura ( pt o tarta)
- 7-8 mere de vara
- zeama de la 1/2 portocala
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 100 ml frisca lichida indulcita ( sau smantana pt frisca in care adaugam 1 lingura de zahar)
- 2 galbenusuri de ou
- 2 plicuri zahar vanilat
- Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina.
- Tinem aluatul minim 30 de minute la rece.
- Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.
- Merele le spalam, le curatam si la taiem cubulete mici intr-un bol. Punem peste ele zaharul si sucul de portocala si amestecam. Turnam merele in tava peste aluat si presaram deasupra scortisoara.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 10 minute.
- Intr-un bol mixam frisca cu galbenusurile si cu zaharul vanilat.
- Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de frisca peste mere si dam din nou tava la cuptor timp de aprox 20 de minute la 170 de grade.