Retete Timea

Tarta cu visine ♥

Tartele acestea facute din aluat, sunt tartele mele preferate si imi plac in special cele cu visine si prune dar nu refuz nici celelalte fructe.
E perfecta pentru orice sfarsit de saptamana si daca mai aveti si musafiri, cu siguranta o sa fie incantati de aceasta tarta usoara si gustoasa si deloc pretentioasa.
Eu am facut duminica ce tocmai a trecut si vreau sa zic ca atat noi cat si musafirii au fost tare incantati de ea.

Ingrediente aluat pt 2 tarte: 
– 400 gr faina
– 250 gr unt
– 1 ou
– 1 lingura zahar
– 1/4 lingurita sare
– 4 linguri apa rece
daca doriti doar una, injumatatiti ingredientele
Pentru umplutura (pt o tarta 🙂 )
– 400 gr visine congelate (eu am pus in a mea mai putin dar recomand 400 sau chiar 500 gr daca faceti in tava de 30 cm ca mine :))
– 3-4 linguri zahar
– 3-4 lingurite amidon alimentar (eu am folosit Gustin de la dr. Oetker )
Pregatim o coca din ingredientele de mai sus: intr-un bol amestecam untul cu sarea, zaharul si oul batut, adaugam apoi treptat faina si cele 4 linguri de apa. Amestecam ingredientele pana se incorporeaza cam 300-350 gr din faina, apoi pe o plansa presarata cu faina turnam compozitia noastra si cu mana framantam pana incorporam si restul de faina. Invelim apoi in folie alimentara si dam la frigider timp de minim o ora.
Aluatul se poate pastra si la congelator, deci daca nu doriti sa faceti doua tarte, jumatate il bagati la congelator si il puteti folosi oricand.

In timp ce tinem aluatul la frigider putem pregati umplutura.
Dupa ce visinele s-au decongelat nu aruncam apa lasata prin decongelare. Scoatem samburii din fructe apoi fructele in sucul lasat, impreuna cu zaharul le punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam apoi amidonul si mai lasam pe foc pana se ingroasa usor.
Dupa ce a trecut o ora scoatem aluatul din frigider si il impartim in 4.
Pentru tarta noastra avem nevoie de 2 bucati din cele 4.
Prima foaie o intindem si o asezam in tava tapetata cu unt si faina. Turnam apoi umplutura de visine.

Intindem si a doua foaie din care decupam inimioare si le asezam de jur imprejur peste visine. Puteti face orice alte forme doriti.
Dam la cuptorul incins la 175-180 grade timp de 30 minute. Inimioarele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.

Dupa ce s-a racit, pudram zona in care se afla inimioarele si servim cu drag pe cei dragi.

Exit mobile version