Tarta aceasta impreuna cu cea de visine, au fost facute acu cateva saptamani la parintii mei acasa. Nici acolo nu scap de acest obicei de a face tarte. Si daca am fructe si acasa si la mama in congelator, normal ca nu scap nicicum 🙂
Asa cum scriam acu cateva postari, nu am sa mai repet mereu reteta de aluat, decat daca modific ceva. La aceasta am folosit aluatul de baza cu portocala.
Aluatul il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin unt sau margarina.
Fructele le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 3-4 minute. Apoi adaugam amidonul desfacut intr-o lingura de apa si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam la racit.
Turnam umplutura peste aluat si nivelam.
Aluatul ramas il intindem si decupam fasii pe care le asezam peste fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc moderat timp de aprox 25-30 de minute.
Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.