Sa profitam cat mai putem de sezonul cald care ne ofera o varietate foarte mare de legume.
Ingrediente pt 3 portii:
– 2 rosii mari
– 2 ardei capia mari
– 1 vanata potrivita
– 4 cepe
– 4 cartofi potriviti
– 3 foi de dafin
– sare si piper
– 1 cana apa
– frunze de telina
– 50 ml ulei
Spalam bine toate legumele.
Tocam ceapa ( nu trebuie foarte marunt), feliem ardeii si le calim impreuna intr-un vas cu ulei incins timp de 5-7 minute.
Vanata curatata de coaja o taiem cubulete pe care le adaugam peste ceapa si ardei si mai lasam la calit cateva minute.
Rosiile le punem cateva minute in apa fierbinte pentru a le putea decoji mai usor. Apoi le taiem cubulete si le adaugam peste restul legumelor. Adaugam o lingurita de sare si o jumatate lingurita piper si lasam pe foc in continuare aprox 7-10 minute.
Turnam o cana de apa, adaugam frunzele de dafin si lasam pe foc sa fiarba timp de 10-15 minute la foc mic, pana scade apa. Adaugam cartofii fierti si mai lasam pe foc 3-4 minute.
Luam de pe foc si adaugam frunzele de telina tocate marunt.
O mancare delicioasa care se poate face atat cu cartofi cat si cu orez. In curand am sa va prezint si varianta cu orez 🙂
Pofta buna!