Retete Timea

Tocanita de cartofi cu carnati

E una din mancarurile mele preferate pe langa faptul ca se face foarte rapid si o putem manca in orice sezon. E considerata asa, o mancare a saracului, dar mie tare mult imi place si cu atat mai bine ca nu e scumpa 🙂

Avem nevoie de:
– 2 carnati grosi afumati – cam 300 gr
– 2 rosii mari decojite
– 1 ardei capia rosu
– 2 cepe mari ( ale mele sunt mai micute asa ca am pus mai multe)
– sare si piper dupa gust
– mult patrunjel verde
– 7-8 cartofi
– 3-4 linguri ulei
Spalam bine totul si decojim rosiile. Taiem ceapa si ardeiul marunt si calim in putin ulei. Adaugam carnatii feliati si mai lasam 3-4 minute la calit apoi adaugam rosiile taiate si lasam pe foc inca cateva minute amestecand din cand in cand.

Adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, apoi turnam doua cani de apa si lasam la fiert pana se fierb cartofii punand sare si piper dupa gust.
La final adaugam patrunjelul tocat luand de pe foc.
Servim cald cu o salata de cruditati daca tot suntem inca in sezon.
Sa aveti pofta!
Exit mobile version