Retete Timea

Tort cu cafea si brandy

Bine v-am gasit in noul an!! Sa aveti parte de un an minunat cu sanatate multa si cu cat mai multe vise implinite.
Eu stiu ce imi doresc pentru anul acesta si cu siguranta si voi stiti ce va doriti, asadar sa fie cum ne dorim.

     Va multumesc totodata ca imi sunteti alaturi, ma vizitati, ma cititi si ma faceti sa continui aceasta poveste a blogului.
      

Si pentru ca anul trecut am incheiat cu postarea unui tort, mi se pare corect sa incep acest nou an tot cu un tort. Povestea acestui tort este simpla: Dr. Oetker mi-a facut o minunata surpriza inainte de Sarbatori trimitandu-mi o cutie cu bunatati. Printre bunatati se afla si aceasta reteta de tort pe care am prestat-o pentru a va arata si voua ce bunatati se pot face cu produsele lor. A iesit o bunatate de tort foarte usor de facut.

Avem nevoie de:
Blat:
4 oua
3 linguri apa fierbinte
150 gr zahar
1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
150 gr faina
50 gr Gustin (amidon de porumb)
1 plic praf de copt Dr. Oetker
Crema:
2 plicuri crema pentru prajituri Dr. Oetker – cafea/brandy
4 linguri zahar pudra
450 ml lapte rece
Sirop:
150 ml cafea neagra tare
150 ml apa
3 linguri zahar pudra
Ornat:
1 plic Spuma pt deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker
stelute ornament
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat alternand cu apa. Mixam pana obtinem o spuma tare apoi adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare.
La final incorporam faina amestecata cu amidonul si praful de copt folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma. Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm (sau o tava patrata de 23 cm cum am facut eu) unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de 25-30 de minute. Verificati cu o scobitoare daca blatul e copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in trei.
Pentru crema: punem intr-un vas inalt praful din cele doua plicuri, amestecam cu zaharul pudra si turnam peste ele laptele rece. Mixam cu mixerul la viteza mica mai intai apoi la viteza mare, pana se intareste crema.
Pentru sirop: amestecam intr-un bol cafeaua, zaharul pudra si apa.
Asamblare: Asezam prima foaie pe un platou si il insiropam cu aprox 100 ml din sirop. Punem un strat generos de crema si nivelam frumos. Procedam la fel si cu a doua foaie. Cea de a treia foaie vine deasupra si la fel o insiropam. Imbracam tot tortul in crema ramasa.
Deasupra ornam cu frisca batuta.
Dam la frigider 2-3 ore inainte de a servi.
Este un tort usor,  nu este foarte dulce si a fost perfect pentru noaptea de Revelion pe langa alte bunatati. 

Exit mobile version