Retete Timea

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si rom

Este un desert vechi din copilaria mea si desi e usor si super gustos, nu l-am mai facut de foarte multi ani. Cu siguranta e un desert intalnit de voi toti de cand erati copii, dar haideti sa ne amintim de el si sa ne bucuram de bunatatile copilariei. 

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata cu rom 3

Pentru Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si rom avem nevoie de

  • 400 gr biscuiti
  • 200-250 ml lapte + 1 lingurita Green Sugar + 1 lingurita esenta de rom
  • Crema
  • 3 galbenusuri (din albusurile ramase puteti face o omleta)
  • 2.5 linguri Green Sugar (sau 4 linguri zahar brun)
  • 3 linguri amidon
  • 320 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3-4 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
  • 125 gr unt nesarat (82% grasime)
  • 100 gr ciocolata neagra
  • Glazura de ciocolata
  • 70 gr ciocolata + 1 lingurita unt
  • Pentru ornat: 2-3 biscuiti si ciocolata Kinder

Mod de preparare Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si rom

  • Pregatim mai intai crema.
  • Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de rom si luam de pe foc  adaugand untul taiat bucatele. Amestecam pana se topeste untul si se incorporeaza bine in crema. Lasam sa se raceasca usor dar nu complet.
  • Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam cremei de mai sus amestecand pana la omogenizare.

  • Pentru asamblat avem nevoie de o tavita pe care urmeaza sa asezam tortul de biscuiti.
  • Intr-o farfurie punem treptat laptele in care am adaugat zahar si esenta de rom.
  • Trecem pe rand biscuitii prin lapte si ii asezam in tava.
  • Peste biscuiti intindem un strat de crema apoi urmeaza alt strat de biscuiti inmuiati in lapte, apoi iar crema si tot asa pana terminam biscuitii si crema. ( 3×6 biscuiti si 6 straturi am avut eu)
  • Pentru glazura, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si o intindem pe ultimul strat de biscuiti.
  • Deasupra razuim biscuiti si ciocolata kinder

  • Pastram tortul de biscuiti minim doua ore la frigider inainte de servire.
  • Pozele mele au fost facute cam dupa o ora de stat in frigider dar arata mult mai bine a doua zi cand crema este intarita complet.

 

Exit mobile version