Retete Timea

Tort delicios de ciocolata

Va prezint un tort de ciocolata extraordinar pe care l-am pregatit cu drag pentru Anul Nou..

…este cel mai bun tort de ciocolata din cate am mancat pana acum si vi-l recomand din inima ♥

felie tort de ciocolata

Ingrediente blat:
– 600 gr zahar
– 425 gr faina
– 3 oua
– 1 cup cacao
– ¾ cup ulei
– ½ cup lapte
– 1 cup cafea fierbinte
– 1 plic praf de copt
– un varf de sare
Ingrediente crema:
– 360 gr zahar
– 1 + ½ cup frisca lichida neindulcita
– 240 gr unt
– 240 gr ciocolata neagra
– 1 plic vanilie

*Nota: 1 cup = 1 cana de 240 ml

Preparare blaturi (am facut 2 blaturi)
Amestecam intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Separat batem albusurile, adaugam galbenusurile si apoi uleiul si laptele. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final adaugam cana de cafea fierbinte si amestecam.
Impartim compozitia in doua vase sau daca aveti doua forme de tort identice le puteti pune direct in forme. Eu am doar o tava rotunda :).
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 min. Se face testul cu o scobitoare.

Preparare crema: se amesteca zaharul cu frisca lichida si se pune pe foc. Eu nu am pus direct pe flacara ci pe o plita. Se amesteca pana incepe sa fiarba si dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa aprox 5 min la foc mic amestecand.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata rasa sau taiata bucatele mici. Apoi adaugam untul taiat bucatele amestecand pana se omogenizeaza. La final adaugam si zaharul vanilat.
Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand (eu am amestecat cam o data la 4-5 minute) apoi am pus la frigider pt o ora amestecand la fel la aceleasi intervale de timp.

Asamblare: se taie cele doua blaturi in 2, deci obtinem 4 foi. Asezam prima foaie, ungem cu crema, apoi urmatoarea foaie si ungem cu crema, tot asa pana la ultima pe care la fel o ungem cu crema, inclusiv pe margini.

Putem orna cu cutitul mici denivelari sau orice alta decoratiune ne convine. 🙂
Eu am vrut sa fac ca in tortul original dar sincer nu mi-au iesit…cred ca nici nu mi-a ramas destula crema pt imbracat si posibil din cauza aceasta.

Tortul a avut aprox 3 kg si se poate tine la frigider 3-5 zile. Este foarte bun si dupa cateva zile, chiar mai bun decat in prima zi.

Am sa va arat si o sectiune …dupa Anul Nou 🙂

Si m-am tinut de cuvant ! the best chocolate cake ever 🙂

AN NOU FERICIT TUTUROR!!!

Multumesc Emily pt aceasta reteta minunata!!!

Exit mobile version