Tort Dobos
E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el.
Nu vroiam sa il fac pana acum din cauza ca necesita prea mult de lucru la foi si in general nu imi place sa fac foi de nici un fel 🙂 . Dar trebuie sa repet figura cat mai curand pentru ca sotul meu adora Dobosul si ma bate mereu la cap sa ii fac. Reteta eu am luat-o de pe un blog unguresc: http://esztercake.blogspot.ro/2011/02/dobos-torta.html , doar ca eu am adaptat ingredientele pentru un tort mai micut.
Pentru Tort Dobos avem nevoie de:
4 oua
85 gr zahar
80 gr faina
20 gr unt
un varf de sare
Crema:
2 oua
150 gr zahar
1 plic zahar vanilat
100 gr ciocolata neagra + o lingura de unt
180 gr unt 82 % grasime
2 linguri cacao
Caramel: 100 gr zahar
Altele: unt pt uns tava
(pt o tava mai mare adaptati/dublati cantitatile)
Nici eu nu sunt fan ‘foi’ 🙂 dar poate poate ma incumet si fac si eu tortu’,arata tare bine!
Multumesc! Poate gasim pe cineva sa ne faca foile :))
Foarte frumos! De mult il am pe lista si tot aman sa-l fac, tot din cauza foilor. Desi sotul meu de mult asteapta. 🙂
Multumesc Cristina! Deci si la tine ca si la mine sotul asteapta 🙂
Sa ai o duminica frumoasa Timea!
Multumesc Rocsi! La fel iti doresc
Tortul dobos era preferatul meu in copilarie. Nu am mai mancat de mult pentru ca trec ff rar pe la cofetarii iar acasa inca nu l-am incercat 🙂 Al tau a iesit foarte bine, e frumos prezentat iar reteta bine explicata. trebuie sa ma incumet si eu sa-l prepar 🙂
Eu nu il mancam ca nu imi placea crema. (e mai gretoasa cea din cofetarii). Crema facuta de mine e super gustoasa :). ma bucur ca iti place si ca se intelege modul in care se face. Te pup
Delicios!
Ti-am zis ca-ti fur reteta, da?! Da`ceva timp n-ai de dat?? :))
Te pup fata draga!